Tarief en vergoeding van therapie bij Psycholoog Amsterdam

Tarief en duur

De tarieven en duur kan verschillen per psycholoog maar meestal is een individuele consult 95 euro voor 45 a 60 minuten. Voor relatietherapie is de prijs verschillend zo kost dit tussen de 115 en 150 euro en duurt dit 60 a 90 minuten per consult. Bij afspraken buiten kantoortijd komt er altijd een extra tarief van 20 euro boven op.

Betalen en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. De meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op jouw eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

De voordelen

  • Je hoeft niet te wachten. De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering. Kleinere praktijken zoals de onze besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar. Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Contact

Heb je nog vragen over de kosten of de tarieven die wij hanteren: neem telefonisch contact op via 020 – 2610455 of mail voor een kennismaking naar Psycholoog Amsterdam.