Psycholoog Amsterdam

Je hebt altijd de vrijheid om je te richten op wat goed gaatI.Yalom

Ik ben Karlijn en ik begeleid je graag in dit proces.

Het menselijke gedrag heeft me van jongs af aan gefascineerd. Met name de relatie van de hersenen op ons gedrag; dit is dan ook de reden dat mijn achtergrond in de neuropsychologie ligt. Binnen deze stroming heb ik naast degeneratieve hersenziekten ook het enorme potentieel gezien van ons brein. Andersom heeft ons denken en gedrag ook invloed op onze hersenen. Later heb ik me dan ook meer verdiept in stromingen die positief van invloed kunnen zijn op de werking van het brein; waaronder de cognitieve gedragstherapie (denken/gedrag), hartcoherentie en de haptonomie (voelen). Deze stromingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles werkt met elkaar samen.

Cliëntgericht werken

Hoewel ik niet zozeer op alle vlakken apart behandel heb ik hierdoor wel een holistische visie ontwikkeld, waardoor ik uit verschillende stromingen kan putten. Ik werk dan ook cliëntgericht en kijk welke invalshoek het beste past. Het belangrijkste is dat je goed bij jezelf nagaat wat helpend is voor jou, daar gaan we samen naar op zoek, met als doel emotionele veerkracht en meer zelfregie.

Mijn werkwijze als psycholoog kenmerkt zich door samenwerken, openheid en vertrouwen. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat je je vrij voelt om te zeggen wat je vindt, dus ook als je je ergens niet prettig bij voelt; dan komen we verder en ga je patronen doorbreken. Naast mijn theoretische kennis, kan ik ook op ervaringsniveau verdieping geven. Erkenning, acceptatie, inzicht krijgen en een stap in gedragsverandering zijn de stappen binnen een proces die ook ik heb doorlopen.

Contact met Karlijn

Heb je nog vragen over mij of wil je meer weten over de therapie? Bel naar 020 – 2610455 of mail gerust even naar Psycholoog Amsterdam.