Psycholoog Amsterdam

Over mij – Jente van der Heide

Ik kom uit een zorggezin

Mijn vader was huisarts. Voor mensen zorgen was een onderwerp thuis. Daarbij begreep ik mensen goed. Ik maakte makkelijk contact en begreep hoe mensen tot bepaalde gedachten kwamen. Ik kon, door me in de ander te verplaatsen en diens taal te spreken, goed moeilijke gesprekken voeren zonder dat die uit de hand liepen. Al met al was ik, overduidelijk, een psycholoog in de dop.

Maar een carrière is ook mooi

Ik had eigenlijk nooit iets anders overwogen dan psychologie. Maar tijdens mijn studietijd verbreedde mijn kijk op de samenleving. Hoewel de studie interessant was en de theorie boeiend en leerzaam, merkte ik al vrij snel dat ik ook andere kwaliteiten had die in het bedrijfsleven goed van pas konden komen. Om mij heen had ik een aantal vrienden die net als ik lekker carrière wilden maken. Leuk uitdagend werk en veel verantwoordelijkheid. Dat wilde ik.

Een mooie loopbaan

Mijn opleiding richtte ik zo ‘zakelijk’ mogelijk in met arbeids- en organisatiepsychologie. Na mijn studie ging ik via een management Traineeship het bedrijfsleven in. Dat was een geweldige tijd. Ik maakte de carrière die ik wilde maken, vol grote plannen en met grote verantwoordelijkheden. Het was spannend en soms stressvol, maar het gaf me zeer veel voldoening. Uiteindelijk kreeg ik een functie in Engeland.

De zorgen en problemen – zoals iedereen

Daar kwam een eerste kleine barst in het verhaal. Ik kampte met typische ‘expat-problemen’ zoals eenzaamheid en een leven eenzijdig gericht op werk. En toen ook mijn relatie was uitgegaan, was het allemaal even teveel. Maar het ging niet ‘slecht genoeg’ om er ook echt iets aan te doen. Kiezen op elkaar. Even doorbijten. Dat lukte ook.

Je kunt niet door alles heen bijten

Ik maakte een bewuste keuze om naar Nederland terug te keren voor een toekomst met mijn Nederlandse vriendin. Terug in Nederland kwam de man met de hamer. Ik was mijn grote belangrijke functie kwijt. Ik kon mezelf in Nederland niet terugvinden. Het bleek een burn-out. Een goed moment om mijn leven en vooral mijn werk te heroverwegen. Ik heb van deze ervaring heel veel geleerd. Ik zorg nu veel beter voor mezelf en kan beter mijn grenzen stellen. Na een succesvolle terugkeer in het bedrijfsleven besloot ik 4 jaar later het roer om te gooien. Het goede directe contact wat ik in mijn jeugd en werkende leven maakte, wilde ik gebruiken om mensen te helpen. In een 1 op 1 situatie ben ik op mijn best. In mijn element in een goed gesprek. Ik word er ook echt gelukkig van.

Een menselijke psycholoog

Je hebt aan mij een psycholoog die zijn vak goed kent. De theorie, de wetenschappelijke stand van zaken en de mogelijkheden die we in de behandelkamer hebben. Je werkt met een psycholoog die geleefd heeft. Die een baan had, die fouten maakte, verkeerde beslissingen nam. Die alle sores meemaakte en alle zelfonderzoek moest doen die zijn cliënten ook doen. Een psycholoog met een menselijke toon, die je echt begrijpt en met je mee kan kijken. Omdat ik zelf als expat heb gewerkt weet ik welke problemen expats ervaren. Hier kan ik ze dan ook goed bij begeleiden. Bovendien kan ik de therapie ook in het Engels geven.

Verrassende inzichten

Cliënten waarderen het gemak waarmee ze zich uit kunnen spreken. Ze voelen zich gehoord, gezien en gekend. Daarbij staan ze vaak versteld van de verrassende inzichten die ze krijgen. Dat laatste is voor mij ook een van de mooiste dingen van mijn werk: als ik ze kan laten zien van zichzelf dat ze nog niet wisten. Die inzichten zorgen vaak voor een wending in het proces. Als het je lukt om samen met de cliënt dat eerste dominosteentje aan te tikken waardoor alles kan veranderen. Dat is prachtig!

Fijn sporten

Als ik niet werk, of studeer, dan ben ik liefst bij mijn gezin. Gewoon leuke dingen doen. Of ik ben aan het sporten. Ik ben een actief beoefenaar van voetbal, cricket en golf (inderdaad, opgepikt in Engeland).

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen over mij of wil je meer weten over de therapie? Bel naar 020 – 2610455 of mail gerust even naar Psycholoog Amsterdam. Ook in de avond kan je een afspraak maken!