Psycholoog Amsterdam

Over mij – Agaath Blessinga

Van jongs af aan ben ik al nieuwsgierig naar andere mensen, subculturen, wat iemand bezighoudt. Hoe zijn mensen met elkaar verbonden in handel en denkwijze. Dit is een reden waarom ik altijd heb gekozen voor functies waar je werkt met mensen met uiteenlopende achtergronden.

Werkervaring

Inmiddels heb ik diverse functie bekleed en ben ik ook actief als vrijwilliger bij verschillende projecten. Momenteel ben ik coach bij Emma at Work, waar ik werk met jongeren die een fysieke beperking hebben. Bij het Ministerie van Defensie heb ik op de afdeling werving & selectie een breed pallet aan taken/rollen vervuld. Zo heb ik medewerkers opgeleid in gespreksvoering, meerdere jaren loopbaanadvies gegeven aan militairen/burgerpersoneel binnen Defensie en een veelvoud aan psychologische selectieprocessen uitgevoerd.

Studie

De pabo ben ik naast mijn baan bij Defensie gaan volgen. Hoewel het onderwijsgeven mij beviel, wilde in nog liever individueel met cliënten werken en mijn kennis over gedrags- en leer- en opvoedingsproblematiek vergroten, waarop ik Orthopedagogiek ben gaan studeren. Na 4.5 jaar studeren heb ik ontslag genomen en allerlei mogelijkheden en kansen benut om mijzelf verder te ontwikkelen in de vorm van vrijwilligerswerk, aanvullende opleidingen, uiteenlopende werkplekken. Zo werk ik als poh-ggz en heb ik als gedragswetenschapper in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt. Het snijvlak onderwijs-zorg heeft mijn belangstelling. Hoewel ik graag met kinderen en jongeren werk, haal ik eveneens veel voldoening uit het begeleiden van volwassen.

Wie ben ik

Als ik mijzelf moet omschrijven als Orthopegagoog in een paar steekwoorden, dan zou ik zeggen: toegankelijk, onderzoekend, bekrachtigend, empathisch, neutraal, objectiverend wanneer nodig en samen zoeken naar oplossingen en mogelijkheden.

Contact met Orthopedagoog Amsterdam

Wil je meer over mij weten? Neem contact op met Psychologen Praktijk Amsterdam | 020-2610455.