Psycholoog Amsterdam

Over mij – Julia van Alphen

Als klein meisje was het voor mij al duidelijk: andere mensen mentaal ondersteunen en daar mijn werk van maken! Ik ben altijd iemand geweest die makkelijk in vertrouwen genomen wordt door anderen en die het opneemt voor hen die onrecht aangedaan wordt. Dit plan kreeg tijdens mijn tienerjaren nog concurrentie van een andere droom: zangeres worden. Hoewel ik dit altijd met liefde als mijn hobby heb mogen houden, was de drijfveer om psychologie te studeren toch groter dan het onzekere muzikanten bestaan. Dus werd het Psychologie. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Mensen ervaren mij als een rustige, open en  recht-door-zee psycholoog die behandelt met compassie en warmte. Ik zal je niet veroordelen. Je kunt bij mij je verhaal kwijt, zonder schaamte. Cliënten geven aan dat mijn kalme houding ervoor zorgt dat zij zich al gauw rustig en op hun gemak voelen. Daarnaast probeer ik waar mogelijk een vleugje humor te verwerken in de therapie, wel zo ontspannen, nietwaar?

Studie & ervaring

Ik volgde de Bachelor Neuropsychologie en Klinische- en Gezondheidspsychologie. Uiteindelijk koos ik voor de master Klinische- en Gezondheidspsychologie en deze rondde ik af met een scriptie over EMDR, een veel gebruikte therapie bij trauma. Deze therapievorm heeft mijn interesse behoorlijk vast weten te houden. Vandaar dat ik nu zelf ook EMDR toepas in mijn behandelingen. Ik heb mijn stage in de medische psychologie gevolgd, waar ik me veel bezig hield met breinactiviteiten. Daarnaast verrichte ik diagnostiek en geheugenonderzoek bij een verscheidenheid aan patiënten. Hierdoor ben ik ervaren met een ruime doelgroep: van advocaat tot marktkoopman en van tiener tot tachtiger.

Welke therapievormen gebruik ik?

In de sessies bij Psycholoog Amsterdam zet ik een verscheidenheid aan therapievormen in, zoals Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, ACT, EFT-Relatietherapie, Mindfulness, COMET voor negatief zelfbeeld en Motiverende Gesprekstherapie. Naast psychische klachten behandel ik ook lichamelijke klachten zoals PDS (het Prikkelbare Darm Syndroom).

Jouw ervaring is belangrijk

Ik ben erg benieuwd naar hoe jij de sessies ervaart. Het kan voorkomen dat je iets niet fijn vindt of iets liever niet wilt doen. Dit kun je gewoon met me bespreken en dan kunnen we, waar mogelijk, een andere weg inslaan. Ik vind het erg belangrijk om een goede band met je op te bouwen zodat je me alles toe kunt en durft te vertrouwen. Onze werkrelatie is namelijk een belangrijke basis voor een geslaagde behandeling.

Mijn vrije tijd

Muziek luisteren (en maken), reizen, sporten, koken, lezen of musea bezoeken zijn dingen die ik in mijn vrije tijd graag onderneem. Zo zie je maar weer dat creativiteit en dan vooral mijn oude concurrent: zingen en muziek, altijd een rol zal blijven spelen in mijn leven.

Contact

Benieuwd wat ik je voor kan betekenen? Neem telefonisch contact (020-2610455) op of vul het contactformulier in voor een afspraak ter attentie van Julia van Alphen, Psycholoog Amsterdam.