Psycholoog Amsterdam

Over mij – Aerjen Tamminga

Toen ik aan het einde van mijn middelbare schooltijd een studie moest kiezen worstelde ik met verschillende opties. Kunstacademie, informatica, sportleraar, psychologie… Ik vond het allemaal interessant. De keuze viel uiteindelijk op psychologie omdat dat het vakgebied was dat me het meeste aantrok en nog steeds aantrekt. Ik ben er van overtuigd dat dit mijn werk als psycholoog ten goede komt.

Klinische Psychologie

Aanvankelijk wou ik niet klinisch aan de slag, maar vooral de diepte in en onderzoek doen naar de functie van het brein. Hierin miste ik echter het contact met mensen en het actief werken met vraagstukken en problemen. Daarom besloot ik uiteindelijk toch af te studeren in klinische psychologie. Tijdens mijn studie heb ik veel kennis opgedaan die de uiteindelijke behandeling van cliënten heeft verrijkt. Daarnaast volgde ik veel interne opleidingen en trainingen. Ik hecht namelijk veel waarde aan het blijven ontwikkelen van mezelf.

Werkervaring

Al tijdens mijn studie deed ik mijn eerste werkervaring op, ik gaf les aan de universiteit waar ik studenten begeleidde in het leren van communicatieve vaardigheden en het uitvoeren van psychodiagnostiek. Beide zijn essentiële onderdelen van een goede behandeling. Daarnaast werkte ik bij de Kindertelefoon, Bureau Jeugdzorg en bij diverse psychologenpraktijken en revalidatie-instellingen. Hier heb ik geleerd hoe ik mensen het beste kan begeleiden.

Wetenschappelijk maar ook warm

Mijn werkstijl kenmerkt zich door het gebruik van theorie en bewezen behandelformules, maar tegelijk behoud ik de vrijheid om aansluiting met jou te behouden. Ik ben zorgvuldig, maar niet star. De behandeling is enerzijds wetenschappelijk maar kenmerkt zich eveneens door mijn persoonlijke warmte.

Contact

Wil je mij beter leren kennen of heb je vragen? Neem gerust telefonisch contact (013-2032014) op of stuur een bericht. Ik help je graag verder. Ik ben aangesloten bij Psychologen Nederland, het Nederlands Instituut voor Psychologen, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.