Therapie voor kinderen en jeugd

Orthopedagoog vertelt:

Ik werk als orthopedagoog in Amsterdam, een orthopedagoog is een “psycholoog” die zicht richt op kinderen en daarvoor is opgeleid. Kinderen en jongeren kunnen in mijn praktijk terecht voor verschillende problemen, denk hierbij aan gedrags- ontwikkelingsproblemen, een negatief zelfbeeld, angst, stress en meer. Staat jouw hulpvraag er niet bij, neem even contact op voor advies. Waarschijnlijk kan ik je goed helpen.

Aan de slag

De werkwijze wordt afgestemd op de leeftijd van het kind. Vaak worden kinderen aangemeld door hun ouder(s) / verzorger(s). Ik nodig jullie altijd samen uit voor het eerste gesprek. De behandeling is alleen met het kind, maar met jonge kinderen worden de ouders er vaak bij betrokken. Informatie die ik deel met ouders is altijd in overleg met het kind. Is een kind ouder dan 16 dan mag deze zelf een afspraak maken.

De intake

Voordat we kunnen behandelen moeten we weten wat er aan de hand is. Tijdens het intake gesprek krijg ik hier een beeld van. We bespreken wat er goed gaat, wat er minder goed gaat. Wat zijn de talenten, kwaliteiten en krachten. Door alle vragen te stellen komen we bij de kern van de hulpvraag en krijgen we in beeld welke ondersteuning, begeleiding er nodig is.

We maken een plan

Als we weten wat het doel is van de behandeling maken we samen een behandelplan. We gaan met de klachten aan de slag om deze te verhelpen, waarbij het kind of de jongere centraal staat. Verschillend technieken kunnen daar bij helpen, zoals cognitieve gedragstherapie.

We maken alles helder

We kijken verder dan de kern, vaak spelen er meerdere dingen. Ik zie vaak mogelijkheden en opties om de klacht op te lossen. Personen die vast zitten in een probleem zien vaak niet de rand van de hoed en blijven daardoor vastzitten. Tijdens de gesprekken maak ik alles helder, duidelijk en geef ik tools en tips om de dingen aan te pakken.

Tarieven

Een individuele afspraak (consult) kost 95 euro. Een gezamenlijke afspraak zoals relatietherapie kost 115 euro en duurt 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog een ander kan inplannen. Anders zal ik de kosten in rekening brengen.

Contact Orthopedagoog Amsterdam

Heb je een vraag voor mij, ben je benieuwd of ik jou of jouw kind kan helpen? Neem vooral even contact op, ik geef je graag advies in jouw situatie. Mijn ruime ervaring met kinderen en jongeren gebruik ik graag om te helpen.