Hulp bij depressie bij Psycholoog Amsterdam

Murw, stug en rusteloos

Je voelt je murw geslagen, slap en week in je eigen lichaam. Alles gaat ook zo stroef en stug, soms lijkt zelfs je arm optillen al een opgave. Tegelijkertijd voel je je rusteloos in je hoofd, ga je gebukt onder een horde stemmen. Het houdt niet op. Het gaat maar door. Uitrusten helpt niet, of wacht, je kúnt niet eens meer uitrusten. Je ligt wakker van je gepieker.

Al weken, misschien wel maanden jezelf niet

Iedereen heeft wel eens een somber dagje. Maar jij niet. Jij hebt alle dagen sombere dagen. Of het nu weken of maanden aan de gang is, je kunt je bijna niet meer herinneren hoe het hiervoor was…

Willen maar niet kunnen

Vaak is het dubbel frustrerend: je wilt dat het anders is en je weet zelfs hoe het anders zou moeten. Het lukt je maar niet. En omdat het niet lukt, zak je nog dieper in jezelf. Alsof je in drijfzand zit. Net als met drijfzand voelt het na je eerste ‘verzet’ alsof je je maar het beste stil kunt houden. Niet bewegen, vooral niet bewegen.

Afgezonderd afdalen in jezelf

Omdat het al een tijdje speelt, is het mensen in je omgeving niet ontgaan. Voor bekenden en collega’s werd je een domper om mee te praten. Dierbaren probeerden je te helpen tot ze ook niet meer wisten wat ze zeggen moesten. Je deed het misschien wel een beetje expres, om er vanaf te zijn, om overal vanaf te zijn.

Depressie Amsterdam – een persoonlijk behandelplan

Ik maak een behandeling op maat; passend bij je somberheid, maar vooral bij jou. Bij je manier van denken en werken, en bij jouw stijl van leren. De behandeling is daarom altijd een combinatie van bekende en bewezen technieken, methoden en theorieën in een unieke en persoonlijke samenstelling. In grote lijnen doorloop je het volgende traject:

1) uitleg Wat betekent ‘een depressie’ nu echt? Ik geef in de behandeling veel uitleg, help je op weg met voorbeelden en inzichten uit de wetenschap. Veel mensen vinden het fijn hun kennis te verdiepen zonder oneindig en stuurloos op internet te hoeven rondhangen. Je klacht wordt je duidelijker, je kunt het beter uitleggen aan de mensen om je heen.

2) vinden wat er is Je verloor het zicht op jezelf. Je ziet alleen de leemte. En niet meer meer wat je kunt, waar je goed in bent, of wat belangrijk voor je is. Samen vinden we de weg om het contact met jezelf en je eigen vaardigheden te herstellen – en in dat contact vind je de aanknopingspunten om ook echt van je klacht weg te groeien.

3) herstel van en begeleiding bij de gewone dingen De gewone dingen: slapen, eten, beweging, het ritme van de dag. Maar ook: de verzorging van je gezin, omgaan met financiële problemen, lichamelijke ziekte of problemen in je relatie of op het werk. Je hervindt het vermogen de dingen te doen die zo normaal horen te zijn en je nu zo veel moeite kosten.

4) verdiepend inzicht in zin en zingeving Je leert beter te begrijpen wat belangrijk voor je is. En wat de patronen zijn in je denken en gedrag die je tegenhouden. Je vindt zo de motivatie om uit dit dal te komen.

Wil je meer weten over depressie en de behandeling?

Heb je last van een depressie en kom je er alleen niet meer uit? Neem telefonisch contact op 020-2610455 of vul het contactformulier in voor een afspraak bij Psycholoog Amsterdam.