Laat je angstklachten behandelen bij Psycholoog Amsterdam

Angst en controle

Vreemd genoeg is het gevoel bij angstklachten vaak heel dubbel. Aan de ene kant heeft de angst je veel ontnomen; je kunt sommige dingen niet meer doen, je doet dingen omslachtiger, je bent soms erg beperkt in je bewegingsvrijheid. En aan de andere kant geeft de angst je controle, ritme, rituelen en een gevoel dat je de chaotische onvoorspelbare wereld een beetje kunt bedwingen.

Angsten in alle soorten en maten

Als je aan angstklachten denkt, denk je aan mensen met vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees, of bijvoorbeeld smetvrees. Maar je hoeft niet per se ergens bang voor te zijn, je kunt ook anders bang zijn. Sociale angsten bijvoorbeeld; extreme angst om een flater te slaan, te zweten, domme dingen te zeggen of op welke manier dan ook af te gaan. Of je krijgt zonder duidelijke reden ineens ademnood, pijn op je borst, hartkloppingen. Een paniekaanval. Zo’n aanval kan ook minder ‘paniekerig’ voelen: als een dof gevoel zo vlak voor flauwvallen, alsof er iets onderhuids gebeurt of  je bang bent gek te worden. En de meest voorkomend angst is ‘gewoon bang’: bezorgd, piekerig, nerveus over bijvoorbeeld de financiën, de toekomst, je kinderen, je gezondheid, werk, geen werk, noem maar op.

Redelijkheid en nut

We gaan op verschillende manieren tegelijkertijd aan de slag. Met praktische oefeningen pakken we de angst aan, die verliest stukje bij beetje zijn grip. Je hervindt en accepteert de redelijkheid: je huis is schoon genoeg, de deuren zijn op slot en andere mensen zijn er niet op uit om je het leven zuur te maken. Je krijgt je gevoel van ruimte terug, het gevoel niet meer geleefd te worden. Daarbij komen we er achter waarom je de angst bij je hield, wat het voor je betekende, wat je er aan had en hoe je die leemte nu opvult.

Opbouwen, afbreken, groeien

De behandeling is een combinatie van afbreken en opbouwen. En van jezelf beter leren kennen, de angstpatronen leren duiden. Over controle. Over loslaten. Gaandeweg kom je er achter dat je meer grip hebt op je klachten en dat je sowieso beter in het leven staat en meer kunt genieten.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Psycholoog Amsterdam hanteert. Je bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over?  Bel gerust voor een afspraak naar 020-2610455 of vul het contactformulier in. We helpen je graag.